Star FM online Home  |  Sitemap  |  Contact
Radio Star FM


Newsletter
abonare dezabonare

Sunteti aici :: Luptă și tu împotriva abandonului școlar

Luptă și tu împotriva abandonului școlar


13 mai 2015

Bursierii au ieșit la cumpărături

O parte dintre cei 15 elevi care au câștigat burse în cadrul Campaniei `Luptă și tu împotriva abandonului școlar` au intrat astăzi în posesia obiectelor care formează bursa. Este vorba despre rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte sau chiar calculatoare.

Alți câțiva dintre ei le-au primit cu câteva zile în urmă. Copiii au mers la cumpărături însoțiți de părinți, de reprezentanta Fundației Comunitare Țara Făgărașului - Oana Mitea și de cea a grupului de presă Media Star - Roxana Elisa Cantemir. Fiecare și-a făcut de acasă o listă de cumpărături în funcție de necesități.

Ei sunt beneficiarii unei sume de 2.400 de lei, care acoperă ultima parte a acestui an școlar și întregul an școlar 2015-2016.

Din 41 de aplicanți în cadrul acestei campanii, au fost selectați 15. Elevii provin din Făgăraș, Ticușu Vechi, Părău, Hârseni, Viștea de Jos și Comăna de Sus.

Campania socială `Luptă și tu împotriva abandonului școlar!` a fost derulată de Radio Star și Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Bursele elevilor au fost strânse din donații și sponsorizări ale unor persoane fizice și companii:

- Bilka Steel SRL, Complex Agrement Laguna Albastră, Fundația Comunitară Țara Făgărașului, General Construcții Crispadin SRL, Go Pro Infrastructure, HG Construct, IT HINT SRL din Brașov, Sacred Dacie, STI Internațional.

De asemenea, campania `Luptă și tu împotriva abandonului școlar" a fost sprijinită încă de la început și de către:

- Abate Panel, F-Metal, Plasimo Marine Roumanie, UPRUC CTR și W.I.W Prod Ro

Mulțumim tuturor prietenilor acestei campanii.
Ea nu se oprește însă aici. Cei care doresc să susțină campania, o pot face în continuare.
ÃŽmpreună luptăm împotriva abandonului școlar!

***************************************************************************************************************************
20 aprilie 2015
Au fost aleși câștigătorii burselor școlare

Campania socială `Luptă și tu împotriva abandonului școlar!`, inițiată de Radio Star în noiembrie 2014, a luat o nouă formă începând din februarie anul acesta.
Cu ajutorul Fundație Comunitare Țara Făgărașului, care ni s-a alăturat în lupta noastră împotriva abandonului școlar, am inițiat un proiect de burse pentru elevii din Țara Făgărașului care, deși învață bine, prezintă riscul de a abandona școala din cauza problemelor financiare cu care se confruntă familia.

Astfel, în luna februarie 2015, Radio Star în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului au lansat fondul de burse `Luptă și tu împotriva abandonului școlar! - ajută un elev bun la învățătură să își continue studiile`.

La acest fond au aplicat 41 de elevi pentru a obține o bursă; dintre ei, 40 au fost eligibili.
Săptămâna trecută a avut loc selecția pentru desemnarea elevilor care vor beneficia de o bursă în valoare de 2.500 lei în perioada mai 2015 - iunie 2016.

Comitetul de selecție a fost compus din: Marcela Lupe - profesor Colegiul `Aurel Vijoli`, Roxana Cantemir - director grup de presă Media Star și Oana Mitea - director executiv FCTF. Comitetul a făcut selecția pe baza criteriilor anunțate, și anume: media la învățătură din ultimii 3 ani, venitul pe membru de familie, scrisoarea de motivație și implicarea în activităti extrașcolare. Următorii 15 elevi au fost selectați pentru a obține o bursă:

Borcoman Simona Ioana Făgăraș
Cantea Iulia Georgiana Făgăraș
Coșcodar Maria Bianca Ticușu Vechi
Crăciun Bogdan Constantin Părău
Cristian Andreea Făgăras
Gândac Bogdan Comăna de Sus
Grosu Maria Elena Hârseni
Hoția Alexandra Viștea de Jos
Miclăuș Ioana Olguța Ticușu Vechi
Micu Ana- Maria Olteț
Mihali Sorin Ionuț Sebeș
Noaghea Giorgiana Nicoleta Ticușu Vechi
Rusu Beatris Ticușu Vechi
Åžchiopotă Marian Ioan Ticușu Vechi
Tăbăcaru Maria Bianca Viștea de Jos

ÃŽn perioada 27-29 aprilie, se vor semna contractele cu aceștia.

Fondul s-a constituit până acum prin donațiile și sponsorizările unor persoane fizice și companii:

- Bilka Steel SRL, Complex Agrement Laguna Albastră, Fundația Comunitară Țara Făgărașului, General Construcții Crispadin SRL, Go Pro Infrastructure, HG Construct, IT HINT SRL din Brașov, Sacred Dacie, STI Internațional.

De asemenea, campania "Luptă și tu împotriva abandonului școlar" a fost sprijinită încă de la început și de către:

- Abate Panel, F-Metal, Plasimo Marine Roumanie, UPRUC CTR și W.I.W Prod Ro

Mulțumim tuturor prietenilor acestei campanii.
Ea nu se oprește însă aici.
ÃŽmpreună luptăm împotriva abandonului școlar!

***************************************************************************************************************************
6 aprilie 2015

!!!! Din cauza numărului mare de dosare care au fost depuse pentru bursă
și care necesită analiza comisiei,
anunțarea bursierilor se va face în data de 20 aprilie 2015 !!!


****************************************************************************************************************************
1 aprilie 2015

*****************************************************************************************************************************
9 februarie 2015

Ajută un elev bun la învățătură să-È™i continue studiile!

Ghid de finanțare

Tinerii reprezintă una dintre bogățiile Țării Făgărașului, iar prin educație ei devin membri ai comunității care pot influența pozitiv soarta acesteia. Din acest motiv, dorim să îi susținem pentru a-și continua studiile pe elevii care învață bine dar sunt în pericol să abandoneze școala din cauza veniturilor mici ale familiei din care fac parte.

Prin acest fond ne propunem:

- Să identificam și să susținem elevi cu rezultate bune la învățătură, dar care, din cauze financiare, sunt în pericol de abandon È™colar;

- Să construim în jurul acestor tineri o comunitate de oameni care să-i sprijine, oferindu-le nu doar ajutor

financiar ci și idei sau sfaturi pentru a-i ajuta să se descopere și sa aibă rezultate mai bune.

CunoÈ™ti un astfel de tânăr? Te aÈ™teptăm să ni-l recomanzi pentru a-l putea susține în școală.

DoreÈ™ti să fii donator? Poți să sprijini un elev prin oferirea unei burse integrale sau parțiale, împreună cu alți donatori.

Valoarea totală a unei burse, pentru perioada aprilie 2015 - iunie 2016, este de 2.500 lei.

Prin acest Fond, Fundația Comunitară Țara Făgărașului și Radio Star alături de donatorii implicați încurajează continuarea studiilor preuniversitare, susțin performanța școlară și extraÈ™colară precum și dezvoltarea personală a elevilor.

Ne propunem să sprijinim generațiile viitoare de tineri care, prin aportul lor, pot dezvolta economic È™i cultural comunitatea din care fac parte. Prin acest Fond, oferim oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unui sprijin financiar și prin medierea unei relații de mentorat. ÃŽn acest sens, vom organiza întâlniri de socializare între bursieri È™i donatori pentru dezvoltarea tinerilor dar și pentru identificarea nevoilor È™i aÈ™teptărilor tinerilor, conturând în acest fel È™i o comunitate a Fondului.

Informații generale

● Programul este activ începând cu data de 9 februarie 2015. Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 20 martie 2015;

● Valoarea unei burse este de 2.500 RON, din care 100 lei reprezintă costuri administrative pentru Fundația Comunitară Țara Făgărașului, iar 2.400 lei sunt destinați bursierilor;

● Bursierii selectați vor fi anunțați în data 6 aprilie 2015.

● Căutăm tineri care au nevoie de susținere în activitatea lor È™colară sau extraÈ™colară pentru a le oferi burse.

Criterii de eligibilitate

Sunt eligibili tineri, cetățeni români cu domiciliul în Țara Făgărașului, care studiază la unități de învățământ. Vom fi luate în considerare numai aplicațiile venite din partea elevilor din clasele IV - XI în anul È™colar 2014 - 2015.

Condițiile de obținere a unei burse:

- aplicantul trebuie să fi promovat anul È™colar anterior;

- mediile generale să fie mai mari de 8.50 pentru fiecare din anii anteriori; venitul pe membru de familie în ultimele 4 luni să nu fie mai mare de 500 lei. De asemenea, un aspect foarte important este acela ca aplicantul să se fi implicat în activități È™colare È™i extraÈ™colare pe care să le poată dovedi prin documente.

- bursele se atribuie prin selecție directă de către comitetul de selecție a aplicanților;

- nu constituie criterii de acordare a burselor: sexul sau religia candidatului

Perioada de acordare a bursei

Bursele se acordă pentru perioada aprilie 2015 - iunie 2016

Acordarea burselor

Suma va fi oferită elevului sub formă de produse, pe baza listei întocmite de acesta, astfel:

- 400 lei în aprilie 2015 pentru ultimele aproximativ 3 luni din anul școlar 2014-2015

- 1.000 lei în septembrie - octombrie 2015 pentru semestrul I al anului școlar 2015-2016

- 1.000 lei în februarie 2016 pentru semestrul II al anului școlar 2015-2016

Ce costuri acoperă bursele?

Transport, cărți, rechizite, masă, cazare/cămin, taxe participare concursuri È™i alte costuri necesare activităților curriculare È™i extracurriculare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Procesul de selecție

ÃŽn selecția aplicanților se vor considera următoarele aspecte:

- mediile ultimilor 3 ani absolviți;

- nevoia financiară;

- nivelul de implicare în dezvoltarea sa personală È™i profesională

- motivația aplicantului;

Acte necesare pentru depunerea dosarului/aplicației:

- Lista cu toate documentele necesare dosarului bifate. Lista poate să fie descărcată de aici iar rolul ei este de a asigura aplicantul că dosarul lui conține toate actele pentru a fi eligibil.

- Formularul de aplicare completat (formularul poate fi descărcat de aici)
-
O scurtă motivare realizată de aplicant prin care acesta se prezintă È™i vorbeÈ™te despre pasiunile sale sau despre un aspect care-l diferențiază ca persoană. Descrierile scurte ale aplicanților eligibili vor fi trimise donatorilor pentru realizarea unei selecții preliminare
-
O scrisoare de recomandare din partea unui profesor îndrumător/diriginte/director - de ce îl recomandă, câteva cuvinte despre potențialul È™i caracterul aplicantului. Scrisoarea trebuie să conțină È™i datele de contact ale autorului.
-
Foaia matricolă cu toate mediile pe anii È™colari anteriori, eliberată de instituția de învățământ pe care o frecventează È™i o adeverință care să ateste că aplicantul încă este integrat în ciclul de învățământ.
-
Documente È™i diplome care să ateste participarea la activități È™colare È™i extraÈ™colare în care aplicantul a fost implicat (voluntariat, cursuri suplimentare precum istorie, economie etc., activități artistice precum fotografie, teatru etc.) din ultimii trei ani, aÈ™ezate în dosar în ordine cronologică inversă (începând cu 2014). ÃŽn plus, tinerii vor completa dosarul cu exemple din munca lor, adăugând copii xerox ale lucrărilor realizate de ei (opere grafice: desene, picturi, fotografii etc.) sau fotografii pentru acele lucrări care nu pot fi fotocopiate (sculpturi, tablouri, creații vestimentare etc.). De asemenea, în momentul în care se va depune dosarul, tânărul va prezenta câteva lucrări în original, dacă acestea vor fi transportabile.
-
Documente la zi care să evidențieze nivelul venitului pe membru de familie:

o Adeverință de salariu/venit, adeverință de È™omaj sau cupoane de pensie pe ultimele 4 luni de la ambii părinți.

o Adeverință de la Administrația Fiscală care atestă dacă există venituri din activități independente È™i care sunt acestea (cei din mediul rural vor aduce certificatele de atestare fiscală eliberate de către Primăria comunei.)

o Declarație pe proprie răspundere din partea unui părinte sau tutore legal că nu există alte venituri în afară de cele declarate.

o Dacă unul dintre părinți sau ambii sunt decedați, trebuie prezentate actele care justifică acest aspect È™i documentele care atestă sprijinul social (decizia de pensie de urmaÈ™ È™i copii ale cupoanelor de pensie de urmaÈ™ de pe ultimele 4 luni).

o Dacă părinții sunt divorțați, trebuie prezentate actele care justifică acest aspect È™i documentele care atestă pensia alimentară. ÃŽn cazul în care copilul nu beneficiază de pensie alimentară, trebuie prezentată o declarație pe proprie răspundere prin care părintele responsabil de copil declară lipsa veniturilor de acest tip.

- Copie după cartea de identitate/certificatul de naÈ™tere al aplicantului (pentru cei care nu au împlinit încă 14 ani).
-
Copie după cărțile de identitate/certificatele de naÈ™tere ale tuturor membrilor familiei care locuiesc cu aplicantul.
-
Declarație pe proprie răspundere din partea unui părinte sau tutore legal prin care se atestă conformitatea documentelor prezentate.

Condiții de acordare a burselor

Bursierii trebuie să-È™i păstreze pe tot parcursul anului È™colar calitatea de integralist și media generală minim 8.50, pe care le vor dovedi pe baza unei adeverințe eliberate de instituția de învățământ la care urmează cursurile. De asemenea, aceÈ™tia trebuie să se implice în diverse activități È™colare È™i extraÈ™colare în timpul anului È™colar 2014-2015.

Cu fiecare bursier, Fundația Comunitară Țara Făgărașului și partenerii de program vor semna un contract care stabileÈ™te drepturile È™i obligațiile părților. De asemenea, după acceptarea în program, bursierul îÈ™i asumă poziția de voluntar al Fundației și al partenerilor de program pentru activitățile desfăÈ™urate în timpul anului care necesită ajutorul lui. ÃŽn funcție de programul È™i disponibilitatea tânărului, acesta va fi cooptat în derularea unor evenimente È™i fonduri importante. ÃŽn acest mod, el interacționează È™i cunoaÈ™te mai bine Fundația Comunitară Țara Făgărașului și partenerii de program, participarea la activități având un rol semnificativ în dezvoltarea lui profesională È™i personală.

Depunerea dosarelor:

Toate documentele vor fi perforate È™i aranjate, într-un dosar de carton cu È™ină, în ordinea în care apar la `Acte necesare pentru depunerea dosarului/aplicației`. ÃŽn momentul în care se va depune dosarul va exista o discuție de cunoaÈ™tere cu aplicantul de care se va ține cont în selecția bursierilor.

Data limita de depunere a dosarelor este 20 martie 2015. Acestea se pot depune la una din următoarele adrese:

  1. sediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului, Str. Republicii, nr. 3, de luni până vineri între orele 10:00 - 16:00
  2. sediul Radio Star pe str. Libertății, nr.9, de luni până vineri între orele 09:00-16:00

Calendarul programului

Prezentarea unor documente false, neactualizate la zi ori a documentației incomplete privind veniturile, în scopul obținerii bursei, atrag după sine pierderea dreptului de a solicita pe viitor alte burse sau a unui alt tip de sprijin din partea Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Luptă și tu împotriva abandonului școlar


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul nu a fost votat inca.)Adauga un comentariu 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *

codul din imagine face diferenta intre litere mari si litere mici

Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Advertising

Horoscopul zilnic
BerbecBerbec : De obicei, iti folosesti abilitatile de comunicare pentru a ajunge direct la subiect, dar astazi va trebui sa ... Citeste mai mult
Afiseaza zodia

Curs valutar 2021-08-04
EUR = 4.9183 RON
GBP = 5.7564 RON
USD = 4.1388 RON
Citeste mai mult
Conversie monede
= ? Conversie monede

Informatii meteorologice
Evenimentele zilei de aziAcasa | Horoscop zilnic | Adopta un caine fara stapan | Curs valutar | Contact | Advertising | Luptă și tu împotriva abandonului școlar
Aici poate fi banner-ul tau